Naslovna Vesti Sjajna vest! Učenici UTŠ iz Čajetine osvojili srebrnu medalju na roštiljijadi u...

Sjajna vest! Učenici UTŠ iz Čajetine osvojili srebrnu medalju na roštiljijadi u Leskovcu

0
Foto: Facebook screenshot

LESKOVAC – Na takmičenju učenika srednjih ugostiteljskih škola koje se, u okviru 34. “Roštiljijade”, po 31. put održalo 30. avgusta 2024. Godine u restoranu Trgovinsko-ugostiteljske škole Leskovac, učestvovalo je 9 srednjih ugostiteljsko – trgovinskih škola iz zemlje i regiona i to: TUŠ Leskovac, Srednja škola “Svetozar Krstić – Toza” Vučje, UTŠ Beograd, UTŠ Čajetina, SUGS “Laza Tanev” – Skoplje, Republika Severna Makedonija, Ekonomsko-trgovinska škola Prijepolje, Ekonomsko-trgovinska škola Paraćin, Ekonomsko-trgovinska škola Vranje.

Rezultati takmičenja su sledeći:

Kategorija “Pripremanje ćevapa “

  1. mesto– Domovski Petar i Risteski Petar– SUGS “Laza Tanev” – Skoplje, Republika Severna Makedonija
    2. mesto- Danijel Kurtiševski i Damjan Ivanovski – Ugostiteljsko-turistička škola Beograd
    3. mesto – Ognjen Brkić, Milan Milojković i Bogdana Stojmenović – Ekonomsko-trgovinska škola Paraćin

Kategorija “Pripremanje pljeskavice“

  1. mesto – Dimitrije Spasić i Luka Radosavljević– Srednja škola “Svetozar Krstić – Toza” Vučje
    2. mesto – Damjan Nikolić i Janko Mitić– Ekonomsko-trgovinska škola Vranje
    3. mesto – Domovski Petar i Risteski Petar– SUGS “Laza Tanev” – Skoplje, Republika Severna Makedonija

Kategorija “Inovacija“

  1. mesto Danijel Kurtiševski i Damjan Ivanovski – Ugostiteljskoturistička škola Beograd
    2. mesto – Kristina Nikolić i Matija Đorđević– Ugostiteljsko-turistička škola Čajetina
    3. mesto – Mahir Memišahović i Ana Puzović– Ekonomsko-trgovinska škola Prijepolje

Sveukupni pobednici na takmičenju učenika srednjih škola poneli su učenici Ugostiteljsko-turističke škole Beograd.

Iste večeri u okviru takmičenja u pravljenju velike pljeskavice, napravljena je najveća pljeskavica iz ruku težine 5 kg i 600 gr, čime je oboren prošlogodišnji rekord. Pljeskavicu je uspešno pripremio Goran Mitić, majstor ugostiteljske radnje „Beograd“ – Goran Vučje, a nakon pečenja imala je obim od 23,5 cm i debljinu od 3 cm.

Iz UTŠ Čajetina na takmičenju su učestvovali kulinarski tehničari Kristina Nikolić i Matija Đorđević u pratnji profesora Ninoslava Manojlovića i Ljubomira Mitrašinovića.

Ostavite komentar

avatar
500